Καιρός: Βροχές και ισχυροί άνεμοι με επιδείνωση από το Σάββατο

Καιρός: Βροχές και ισχυροί άνεμοι με επιδείνωση από το Σάββατο
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια σήμερα. Επιδείνωση των βροχοπτώσεων το Σάββατο στα Βορειοδυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το επόμενο διήμερο τοπικά ισχυρές βροχές στα ΒΔ – Χωρίς σημαντικά φαινόμενα την ερχόμενη εβδομάδα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση

Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες .Παροδικές βροχές το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και βόρεια που από βδομάδα θα σταματήσουν

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες στα βορειοδυτικά είναι πιθανό πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς .

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-04-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-04-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχών και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-04-2022

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

ΤΡΙΤΗ 05-04-2022

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία στους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα