Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Αναμένονται χαλαζοπτώσεις

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Αναμένονται χαλαζοπτώσεις
Βροχερή μέρα - Πλατεία Νέας Σμύρνης eurokinissi

Τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 35 βαθμούς Κελσίου
  • Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθεί τοπικά έντονη αστάθεια – Πιθανόν και χαλαζοπτώσεις
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4-5 και στο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ

Για σήμερα Σάββατο τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στα νησιά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Ενισχυμένο μελτέμι μέχρι και τη Δευτέρα ενώ από την ερχόμενη Τρίτη προβλέπεται εξασθένηση ανέμων σε όλα τα πελάγη.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 221/8/1951 είχαμε καταιγίδες στη κεντρική και νότια χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Το 2006 σημειώθηκαν 42°C ως μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα ενώ 43°C είχε το Αγρίνιο και 42°C η Λευκάδα. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Κασσάνδρα με έναν νεκρό. Το 2015 εκδηλώθηκαν πλημμύρες σε Σκιάθο, Άργος και Ροδόλιβο Σερρών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα