Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια την Τρίτη
Βροχόπτωση Eurokinissi

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός δυτικά και βόρεια με φαινόμενα ισχυρά στα Βορειοδυτικά . Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Την Τρίτη αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών πιθανώς μέχρι το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες από τα δυτικά.


Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 29/8/1924 είχαμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα μετά από παρατεταμένο καύσωνα.
  • Το 1998 σημειώθηκε ισχυρή 3ωρη καταιγίδα στα Ιωάννινα.
  • Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Κέρκυρα (120 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε διάστημα 6 ωρών).
  • Το 2013: “Διάβολος σκόνης” στο Δίστομο Βοιωτίας προκάλεσε πολλές ζημιές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα