Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο Σάββατο – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο Σάββατο – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βαθμιαία ενίσχυση ανέμων και πτώση θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια από το μεσημέρι και μετά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τοπικά 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από το απόγευμα και κυρίως την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Το Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.


Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 5/8/2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες και χαλάζι σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία.
  • Το 2006 επικράτησαν υψηλές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας σε πολλές περιοχές. Έντονη δυσφορία στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου.
  • Το 2015 είχαμε χαλάζι σε Ηλεία και Ιωάννινα, πλημμύρα στο Μεσολόγγι. Ζημιές από θυελλώδεις ανέμους στον Σκοπό Σερρών, δασική πυρκαγιά στη Λειβαδιά από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα