Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη
Κακοκαιρία με βροχή στο κέντρο της Αθήνας Dimitris Kapantais / SOOC

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στην ανατολική χώρα βροχές , καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα διατηρηθεί χαμηλή μέχρι και το τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Από την Παρασκευή και μετά υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης του καιρού που θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Σήμερα Πέμπτη στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα νησιά του Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 9 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες από το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή Κρήτης – Δωδεκανήσων δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα βορειοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και στα ορεινά πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 11 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα