Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πού θα “χτυπήσουν” τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πού θα “χτυπήσουν” τα φαινόμενα
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Έντονη η αστάθεια τις επόμενες ημέρες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά. Άνεμοι 4 με 5 μποφόρ και μικρή πτώση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στην Αθήνα από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια στη Μακεδονία, Ήπειρο, η Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), Εύβοια καθώς και στη κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή αλλά με μικρή πτώση το επόμενο διήμερο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ , η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-06-2023

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρά, με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο και την Κρήτη όπου το μεσημέρι – απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13-06-2023


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-06-2023


Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια τη Δευτέρα . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα