Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Βροχές EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματια

  • Επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή στα βόρεια και σε κανονικά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Προοπτική του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πολλές βροχές και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά . Σχετική βελτίωση του καιρού την Καθαρά Δευτέρα.

Σήμερα Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ προς το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 5/3/1993 είχαμε 10 εκατοστά χιονιού στα Ιωάννινα. Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 78 χιλιοστά βροχής στην Ξάνθη. Το 2010 επικράτησαν θυελλώδεις βοριάδες στη Κρήτη. Το 2012 εκδηλώθηκαν καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στην Αττική. 2 ανεμοστρόβιλοι στον Πύργο Ηλείας. Το 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις στον νομό Ηρακλείου. Πλημμύρες σε Ιθάκη και Ρόδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα