Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Βροχή στην Αθήνα EUROKINISSI

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα νότια καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα νότια καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν ο τα 5-6 μποφόρ

Την Τετάρτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι όμως βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 18/10/1934 ανεμοστρόβιλος στον Αστακό προκαλεί το θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40. Σοβαρές καταστροφές σε κτίρια.
  • Το 1937 είχαμε πολύνεκρη κακοκαιρία στη Β. Κρήτη με 16 θύματα και σοβαρές ζημιές.
  • Το 2010 είχαμε ισχυρές βροχές σε Χίο και Ικαρία με αποτέλεσμα τον πνιγμό δύο ανθρώπων και σημαντικές καταστροφές

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα