Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Συννεφιά eurokinissi

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος καιρός το πρωί, αλλά με αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν. Στην νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27-06-2023

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, πρόσκαιρα το πρωί στις Σποράδες και την Εύβοια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-06-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29-06-2023


Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται πιθανή αστάθεια την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα