Καιρός: Βροχές και συννεφιά την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και συννεφιά την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Συννεφιά στην Αττική INTIME NEWS

Αλλάζει από τα βόρεια ο καιρός με βροχές που θα επεκταθούν νοτιότερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές σταδιακά από τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά με μέγιστες τιμές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα στη Μακεδονία και σταδιακά από τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά σχεδόν αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 11/11/2008 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στις Πετρές Ρεθύμνου.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Ν. Φιλοθέη Θεσ/νίκης. 342.4mm βροχής σε 5 μέρες στη Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
  • Το 2013 είχαμε κακοκαιρία στη νότια Ελλάδα με πλημμύρες σε Καλαμάτα, Αθήνα, Σπέτσες, Ρέθυμνο και Ρόδο. Χαλάζι σε νομούς Χανίων και Ρεθύμνου και παρουσία υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα