Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή
Βροχές στην Αττική INTIME NEWS

Έντονα αναμένονται κατά περιόδους τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
  • Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ με εξασθένηση

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το βράδυ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 20/1/1907 είχαμε χιονόπτωση και χιονόστρωση στην Αθήνα, χιόνια και στα πεδινά της Κρήτης.
  • Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση στα δυτικά προάστια της Αθήνας.
  • Το 2015 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στη Σάμη Κεφαλονιάς.
  • Το 2016 ισχυροί άνεμοι προκαλούν καταστροφές στην Ιεράπετρα. Χιονοπτώσεις στα πεδινά (Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία)

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα