Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη
Συννεφιά INTIME NEWS

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Παροδικές χιομοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 7/3/1916 είχαμε 10 νεκρούς από ισχυρή χιονοθύελλα στη Δ. Μακεδονία.
  • Το 1967 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου.
  • Το 2002 είχαμε 25°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2006 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Κέρκυρα. Ραγδαία πτώση 12 βαθμών στην ΒΔ χώρα σε λιγότερο από 24 ώρες.
  • Το 2010 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας (Καβάλα) και κεντρικής χώρας (Λαμία).
  • Το 2011: Χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (από Νάουσα μέχρι και Άμφισσα). Χιονόστρωση και στη Θεσ/νίκη. Χιονοκαταιγίδες στη Ν. Εύβοια, και στοο κέντρο της Αθήνας και τα Ιωάννινα.
  • 2016: Θυελλώδεις άνεμοι σε Καρδίτσα, Θεσπρωτία και Κέρκυρα, χαλάζι στην Άρτα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα