Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη
Νεφώσεις και βροχές EUROKINISSI

Ανεμοι έως 6 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Λίγες βροχές .
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει στα βόρεια θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή στις υπόλοιπες περιοχές .
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια από βόρειες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς έως 4 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 13/12/2001 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.
  • Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο και τα Χανιά. 3 υδροσίφωνες στο Αν. Πήλιο (Αγ. Ιωάννης).
  • Το 2011 είχαμε σφοδρή χαλαζόπτωση στη πόλη της Κέρκυρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα