Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Βελτίωση από το απόγευμα

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Βελτίωση από το απόγευμα
Κόσμος με ομπρέλες ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές την Τρίτη. Λίγο κάτω από τα κανονικά η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές στα δυτικά κεντρικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Μια γρήγορη ματιά στον καιρός της εβδομάδας

Η επιδείνωση του καιρού σήμερα θα είναι πρόσκαιρη, ενώ από την Τετάρτη έως και το τέλος της εβδομάδος ο καιρός κυλήσει χωρίς βροχές και η θερμοκρασία ανέβει αισθητά.

Σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια και στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 2/11/1977 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα με 39 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Το 2003 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη, με 32,4°C στο Ηράκλειο – Το 2006 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα