Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Βροχόπτωση στην Αθήνα Dimitris Kapantais / SOOC

Άστατος αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και 7 μποφόρτ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Βελτίωση το Σαββατοκύριακο.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση με τάση ανόδου από την Κυριακή και μετά .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη (16/3) προβλέπονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και πάλι από το απόγευμα και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-03-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-03-2023

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου μέχρι το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλριζου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-03-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα