Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Διαβάζεται σε 3'
Καταιγίδα
Καταιγίδα EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αλλάζει ο καιρός την Τρίτη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ANΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 17/10/2004 είχαμε 33°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω καταβατικών ανέμων. — Το 2006 είχαμε πλημμύρες με δύο νεκρούς στην Κρήτη. Σημαντικές καταστροφές. Πρώιμη χιονόπτωση στο Πήλιο και την Πάρνηθα άνω των 1200μ, αρνητική ελάχιστη στη Πτολεμαΐδα (-0.8). — Το 2011 είχαμε χιονόπτωση στα ορεινά άνω των 900μ (Πήλιο, 20εκ στα Χάνια).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα