Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή
Κακοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα κεντρικά και τα βόρεια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, γρήγορα και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και από το απόγευμα και στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μικρή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς , ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τετραήμερο σε video

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 27/2/1912 είχαμε χιονόνερο στα πεδινά της Αττικής. Το 2011 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Θράκης. Το 2013 εκδηλώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις σε Γρεβενά, Λέσβο και ορεινά Άρτας. Το 2015 σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο Καρλόβασι Σάμου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα