Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο
Ισχυρές βροχές Eurokinissi

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και σε ποιες θα έχει ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στα κεντρικά και βόρεια – Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο κυρίως στην Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά το επόμενο πενθήμερο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του υετού και της κίνησης των ανώτερων συστημάτων και ειδικότερα της κακοκαιρίας “Apollo” Αυτή είναι η πρώτη διαταραχή η οποία κινείται προς τα ΒΔ κατευθυνόμενη προς Σικελία και Μάλτα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλη διαταραχή θα επηρεάσει με πολλές βροχές την Κρήτη το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σήμερα Παρασκευή στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-10-2021


Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2021


Στη δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-11-2021


Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις αυξημένες στα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και στα βόρεια θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-11-2021


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα