Καιρός: Βροχές μέχρι την Πέμπτη – Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές μέχρι την Πέμπτη – Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή
Βροχερός καιρός INTIME

Καλές θερμοκρασίες για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Συννεφιά με πολλές βροχές έως και την Πέμπτη- Βελτιωμένος καιρός την Πρωτοχρονιά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη. Πρόσκαιρα Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε 7 με 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βροχερός ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο διήμερο, ενώ από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές. Βελτιωμένος καιρός την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα ανατολικά στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 30-12-2021

Στα ανατολικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Εύβοια και πρόσκαιρα τις Σποράδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από τις απογευματινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-12-2021 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-01-2022 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές έως την Παρασκευή στα βόρεια . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα