Καιρός: Βροχές στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία θα περιοριστούν

Καιρός: Βροχές στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία θα περιοριστούν
Βροχερός καιρός INTIME

Βοριάδες στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια – Στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρά φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Από σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές. Πρωτοχρονιά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 31/12/1999 είχαμε χιονοπτώσεις στις πόλεις της Δ. Μακεδονίας. — Το 2000 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Κεφαλονιά. — Το 2008 σημειώθηκαν -18°C στην Πτολεμαΐδα. — Το 2014 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά. Ολικός παγετός παρατηρήθηκε ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Θυελλώδεις βοριάδες σε Ιωάννινα και Κάρυστο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα