Καιρός: Βροχές στα δυτικά και βόρεια – Σκόνη, ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς

Καιρός: Βροχές στα δυτικά και βόρεια – Σκόνη, ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα intime

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με καταιγίδες στα βορειοδυτικά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου
  • Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στα κεντρικά και βόρεια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 18/1/1961 είχαμε -14°C στη Φλώρινα, -18°C στον κάμπο Εορδαίας. Χιονόπτωση στην Αθήνα, χιονόπτωση λίγο έξω από το Ηράκλειο
  • Το 2008 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στο Ηράκλειο.
  • Το 2010 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής από υπερχείλιση χειμάρρου. Προβλήματα και από τους ανέμους.
  • Το 2013 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αττική, Πρέβεζα και Ηλεία. Υδροσίφωνες σε Σύβοτα και Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα