Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας την Κυριακή

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας την Κυριακή
Βροχερός ο καιρός την Κυριακή eurokinissi

Βροχές στις περισσότερες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά- Ύφεση από τα δυτικά το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή στα βόρεια και σε κανονικά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από το μεσημέρι σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ προς το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορούμε να παρατηρήσουμε τον πρώτο τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος όπου θα έχουμε πολύ κρύο με την θερμοκρασία να βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Η απόκλιση της θερμοκρασίας από τις κανονικές τιμές αποτυπώνεται καλύτερα στο βίντεο που ακολουθεί.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 6/3/1996 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές και στην Αθήνα. — Το 2004 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά με -6°C ελάχιστη θερμοκρασία σε Καστοριά και Φλώρινα. — Το 2009 είχαμε πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο με μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. — Το 2015 είχαμε πλημμύρες στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα