Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες, με υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά. Νοτιάδες 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα με πτώση από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 21, στα δυτικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-11-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 22-11-2022


Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ.

Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2022


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τοπικές νεφώσεις με βροχές Τρίτη και Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και 19 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα