Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Μεγάλη Δευτέρα

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Μεγάλη Δευτέρα
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Αλλάζει ο καιρός με βροχές που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές το επόμενο τριήμερο. Οι θερμοκρασίες σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Τη Μεγάλη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 10/4/1985 είχαμε 30°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Κέρκυρα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα