Καιρός: Χαλάει και πάλι από Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Χαλάει και πάλι από Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός σήμερα αλλά από τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά που θα επεκταθούν ανατολικότερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σήμερα ενω από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα της εβδομάδος προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές

  • Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές με πτώση από τα μέσα της εβδομάδος

  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

 

Σήμερα Κυριακή στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-12-2021

 

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και στα δυτικά και τα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-12-2021

 

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσει όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν, φτάνοντας στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-12-2021

 

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν ανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-12-2021

 

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες νεφώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

 

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές Δευτέρα και Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές Δευτέρα και Τρίτη Η θερμοκρασία από τους 16 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 9 την τετάρτη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα