Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη – Άνοδος την παραμονή Χριστουγέννων

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη – Άνοδος την παραμονή Χριστουγέννων
Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα INTIME NEWS

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Λίγα τοπικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Πέμπτη – Άνοδος από Παρασκευή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που γρήγορα όμως στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς και μόνο στη νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -4 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-12-2021

Βελτιωμένος καιρός προβλέπεται στη χώρα, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 4 με 6 μποφόρ και μόνο στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, με ενδεικτική τιμή ελάχιστης θερμοκρασίας τους -04 (μείον 4) βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και μόνο στη νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 23-12-2021

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-12-2021 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-12-2021 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Ελάχιστες και Μέγιστες Θερμοκρασίες σε Ελλάδα και Κύπρο:

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα