Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι
Βροχή στην Αθήνα ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/INTIME NEWS

Κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Μέχρι τα μέσα της εβδομάδος τοπικές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια – Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά

• Η θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά το επόμενο πενθήμερο

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο 10ημερο σε video:

Τοπικές βροχές μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο κυρίως στα ΝΔ. Θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Σήμερα, Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα έχουμε στα βόρεια μέγιστη τιμή τους 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 26-10-2021


Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-10-2021


Αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 28-10-2021 (ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα είναι αυξημένες την Πέμπτη με πιθανότητα βροχής Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα