Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες
Βροχή. Eurokinissi

Βροχές στα δυτικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Νοτιοδυτικά αναμένονται το Σάββατο. Ενισχυμένοι οι άνεμοι στα ανοιχτά του Ιονίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές στα δυτικά και τα  νότια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ –Στην υπόλοιπη χώρα  τοπικές νεφώσεις.

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. 

•  Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στα ανοιχτά  του Ιονίου.

Το Σάββατο στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου .

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 30/10/2003 είχαμε πλημμύρες στη Σάμο. Το 2006 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Εύβοια, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με προβλήματα στις πτήσεις. Ισχυρή καταιγίδα στο Βόλο με 44 χιλιοστά βροχής. Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία. — 2014: Υδροσίφωνες σε Ελαφόνησο και Μάλια Ηρακλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα