Καιρός: Χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη sooc

Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση τη θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας -Καταιγίδες και βροχές στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Σάββατο στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια στους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τ Ιόνιο στους 8 με 11 βαθμούς και στο Αιγαίο στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 18/12/2001 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στην Αττική με 45 χιλιοστά βροχής στο Θησείο. Το 2007 δημιουργήθηκε σίφωνας στο Ηράκλειο και το 2012 2 υδροσίφωνες στον Καλαμά Θεσπρωτίας. Τέλος το 2014 εμφανίστηκαν υδροσίφωνες στη Μεσσηνία, με χαλάζι στη Στούπα Μάνης 3εκ.

Πριν 69 χρόνια, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 3ος αμερικανικός στόλος παγιδεύτηκε από τον τυφώνα «Κόμπρα» κοντά στις Φιλιππίνες . Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία βυθίστηκαν παρασύροντας στο θάνατο 778 άτομα, μέλη των πληρωμάτων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα