Κακοκαιρία Daniel: Έρχονται καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Κακοκαιρία Daniel: Έρχονται καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών
Βροχοπτώσεις intime

Έως την ερχόμενη Τετάρτη θα πλήξει την χώρα η κακοκαιρία Daniel. Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Κακοκαιρία έως την Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ . Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κατά περιόδους στην Αττική και τη δυτική Κρήτη και από το μεσημέρι έως το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 5/9/2002 είχαμε ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας, με 76 χιλιοστά βροχής στο Θησείο, 13 υδροσίφωνες στη Β. Κρήτη
  • Το 2007 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε Γκαμήλα, Σμόλικα, Γράμμο πάνω από τα 2000 μ.
  • 2010: Ισχυρές βροχές με πλημμύρες στο Ναύπλιο. Το 2014 μικρός ανεμοστρόβιλος στη Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα