Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί την Τρίτη

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία SOOC

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη κεντρική Ελλάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.
  • Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η κίνηση της κακοκαιρίας

Σήμερα Δευτέρα Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στα ανατολικά τους 29 με 32 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα


Στην Αττική προβλέπονται Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 26/9/1962 είχαμε ένας νεκρό από κεραυνό στην Αθήνα.
  • Το 2004: κατεγράφησαν ανεμοστρόβιλοι στην Καβάλα.
  • Το 2015 είχαμε λλημμύρες στη Θέρμη Θεσ/νίκης, υδροσίφωνες σε Αγ. Ρούμελη και Παλαιοχώρα Χανίων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα