Κακοκαιρία EVA: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κακοκαιρία EVA: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα πληγούν
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα Δυτικά που το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το Σάββατο τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και θα επεκταθούν ανατολικότερα την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

Στις 5/11/1928 είχαμε σοβαρές πλημμύρες στην Αθήνα. Το 2004 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη με πλημμύρα στα Χανιά, όπου κατεγράφησαν 126 χιλιοστά βροχής σε 12 ώρες. Το 2013 κατεγράφη υδροσίφωνας στη Βούλα Αττικής τα ξημερώματα. Ειχαμε 220 χιλιοστά βροχής στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων.

Στις 5 προς 6 Νοεμβρίου 1961 σφοδρή καταιγίδα ξεσπά στην Αθήνα τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, με ασταμάτητα ηλεκτρικά και πολύωρη καταρρακτώδη βροχή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές της πόλης, και ιδιαίτερα τα δυτικά προάστια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Ο τελικός απολογισμός ήταν πάνω από 40 νεκροί, περίπου 300 τραυματίες, πάνω από 3.000 άστεγοι και μεγάλες καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα