Κακοκαιρία Gaia: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή

Κακοκαιρία Gaia: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή
Σύννεφα στον ουρανό EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ με εξασθένηση.

Την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 έως 20 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 11/1/2003 είχαμε καταιγίδα με χαλαζόπτωση και πλημμύρα στον Βόλο.
  • Το 2006 σημειώθηκε χιονόνερο στον Βόλο και χιόνια στο Πήλιο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα