Κακοκαιρία Κάρμελ: Πότε έρχεται και από πού θα περάσει

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πότε έρχεται και από πού θα περάσει
Βροχή στην Αθήνα ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

Η κακοκαιρία Κάρμελ φτάνει στη χώρα μας και φέρνει βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας. Πώς και ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν.

Από το βράδυ της Παρασκευής (17/12) και κυρίως από το πρωί του Σαββάτου (18/12) ξεκινά η κακοκαιρία Κάρμελ στη χώρα μας, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες που υπάρχουν στην Ανατολική Ευρώπη κινούνται προς την περιοχή μας.

Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ψυχρή – αλλά σχετικά σύντομη – εισβολή των αερίων μαζών.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση κυρίως στα βόρεια, αλλά εκεί το πέρασμα του χιονιά θα είναι σύντομο. Βέβαια στην αρχή της ψυχρής εισβολής οι χιονοπτώσεις θα είναι πολλές στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα.

“Το ξεκίνημα του χιονιά” – Σάββατο 00:00 UTC

Ο δείκτης επικινδυνότητας των ποσοτήτων υετού (κατ’ επέκταση και των χιονοπτώσεων) δεν και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής εντοπίζονται κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και του Νότιου Αιγαίου.

Extreme Forecast Index (EFI) που αφορά τα ύψη βροχής

Αυτό παρουσιάζεται ευκρινέστερα και με τα ύψη 12ωρου υετού για το Σάββατο (18/12) στους δύο χάρτες που ακολουθούν. Ο πρώτος χάρτης αναφέρεται στο χρονικό διάστημα μέχρι το μεσημέρι και ο επόμενος μέχρι και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (18/12).

Τα ύψη υετού το Σάββατο σε δύο 12ωρα

Τα ύψη χιονιού θα είναι περισσότερα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας στην Ανατολική Στερεά στην Εύβοια την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.


Τα ύψη χιονιού ανά 6ωρο

Στην ωριαία εξέλιξη της κακοκαιρίας για το επόμενο διήμερο, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, κάτι πολύ σύνηθες για τα Ελληνικά δεδομένα σε περιπτώσεις ανάλογων κακοκαιριών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον υετό, τους ανέμους αλλά και την διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να παραλείψω να σας υπενθυμίσω να ακολουθείτε τις υποδείξεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Όσοι μπορείτε να πάτε σε κάποιο χιονοδρομικό εύχομαι να χαρείτε το χιόνι, να είστε προσεκτικοί στην οδήγηση και να αφήνετε πάντα ανοιχτή τη ΛΕΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα