Κακοκαιρία: Μαύρος ο ουρανός της Αττικής – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Διαβάζεται σε 3'
Βροχόπτωση στην Αττική
Βροχόπτωση στην Αττική SOOC

Επιδεινώθηκε ο καιρός το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11), με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπου ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει.

Σκοτείνιασε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) ο ουρανός της Αττικής, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (09/11) από την ΕΜΥ, επικαιροποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία θα επεκταθεί στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Δείτε αναλυτικά πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Σήμερα, Παρασκευή (10/11)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται,

  • Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).
  • Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).
  • Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Αύριο, Σάββατο (11/11)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται,

  • Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.
  • Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.

Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12/11) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα