Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Κακοκαιρία Daniel στον Νομό Μαγνησίας ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΙΝΑ/INTIME

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προχωρά η ΕΜΥ. Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία "Daniel".

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία Daniel σαρώνει για τρίτο 24ωρο τη χώρα, προκαλώντας τεράστιες πλημμύρες, ανυπολόγιστες καταστροφές και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (07/09).

Προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με λίγα μόνο φαινόμενα στα ανατολικά και νότια και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Η προοπτική του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ .

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπερωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές μόνο νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα