Κακοκαιρία: Πλημμύρες από σφοδρή καταιγίδα στην Πάτρα – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία στην Πάτρα
Κακοκαιρία στην Πάτρα tempo24

Ισχυρή νεροποντή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Σε εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές, τα οποία συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ήδη καταγράφονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα, αρχικά στην περιοχή Δάφνες, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Μεγάλος όγκος νερού καταγράφεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα, σύμφωνα με το tempo24, στη Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, ενώ οι Αρχές κλήθηκαν να παρέμβουν σε καταστήματα στην Όθωνος Αμαλίας, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και σε ΚΔΑΠ στην Οδυσσέα Ελύτη.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει δεκάδες κλήσεις, ενώ όπου χρειαστεί συνδράμει και η Αστυνομία.

Κατάργηση δρομολογίων

Λόγω έντονης καταιγίδας στην Πάτρα το δρομολόγιο του λεωφορείου L13307 καταργείται. Επίσης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 13308(Ρίο- Αγ. Ανδρέας) καταργείται στο τμήμα Παναχαϊκή-Αγ. Ανδρέας. Αναμένονται καθυστερήσεις και επιπλέον καταργήσεις.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων στην υποδομή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάτρα, καταργούνται τα δρομολόγια 13309 & 14300 (Αγ. Ανδρεας- Ρίο- Αγ. Ανδρέας).

Ισχυρή βροχόπτωση στην Ναυπακτία

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία είναι οι αρμόδιες αρχές στην Ναύπακτο, άλλες και στις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση και στην Ναύπακτο, με την Καλυδώνος να πλημμυρίζει μέσα σε λίγη ώρα.

Ανάλυση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το αίτιο που θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή οφείλεται σε μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, όπως διακρίνεται στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι τα ύψη 24ωρου υετού μας δείχνουν χρωματικό δείκτη επικινδυνότητας κίτρινο (χαμηλό) , με βάση το πρότυπο του Meteoalarm της Eumetnet.

Το χρονικό διάστημα αφορά το 24ωρο από σήμερα το μεσημέρι έως και το μεσημέρι της Τετάρτης. Παρότι δεν εμφανίζονται πολύ υψηλές τιμές υετού, χρειάζεται προσοχή κυρίως στη δυτική Ελλάδα, λόγω ραγδαιότητας και τοπικότητας των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  • από το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
  • από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία

Τη νύχτα πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα