Βροχή στην Αθήνα, προβλήματα στην Πάτρα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Διαβάζεται σε 6'
Βροχή στην Αθηνα
Βροχή στην Αθηνα ΑΠΕ-ΜΠΕ @Παντελής Σαίτας

Βροχές και κεραυνοί σε Αττική κι Εύβοια. Πλημμύρες στην Αχαΐα. Κλειστή η Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Διακοπτού. Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Απότομη αλλαγή του καιρού σημειώνεται στη χώρα μας από το πρωί της Πέμπτης (2/11). Μετά την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό του καιρού μετατρέπεται σε φθινοπωρινό με αυξημένες, νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ήδη έχουν εκδηλωθεί στα δυτικά της χώρας.

Αυτήν την ώρα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση με συνοδεία κεραυνών στην Αττική, την Αχαΐα και την Εύβοια, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν επίσης τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το Σάββατο προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο. Μάλιστα, εντός της ημέρας, αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει στη Δυτική Ελλάδα και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα», δήλωσε χθες στο MEGA ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική Αθηνών-Πατρών – Εγκλωβισμός οδηγού στο Ρίο

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες και ριπές ανέμων που έφτασαν και τα 5 μποφόρ έπληξαν το πρωί της Πέμπτης (2/11) την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ήδη, καταγράφoνται συσσωρεύσεις υδάτων στο κέντρο της πόλης και στα περίχωρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η οδός Αγίου Ανδρέου, μετατράπηkε σε «λίμνη» με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και να φτάνει μέχρι τις εισόδους καταστημάτων. Ανάλογη η κατάσταση και σε άλλους κεντρικές οδικές αρτηρίες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με δυσκολία.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Πάτρα.

INTIME @ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Πάτρα INTIME @ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα, κινδύνευσε γυναίκα στο Ρίο, που εγκλωβίστηκε στη γέφυρα του Ακταίου. Η γυναίκα κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Βασίλειο, στο Ρίο, αλλά ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα πλημύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Το ΙΧ της παρασύρθηκε από τα νερά και στροβιλίστηκε καταλήγοντας στα τοιχώματα της σήραγγας. Εκεί οδηγός σε όχημα που ακολουθούσε, κολύμπησε και την απεγκλώβισε πριν φθάσουν οι διασώστες

Λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι κλειστή αυτήν την ώρα η εθνική οδός Αθηνών – Πατρών, ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Διακοπτού. Τα αυτοκίνητα κάνουν υποχρεωτική αναστροφή προς τη Πάτρα.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι στην Αχαΐα ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

-Στην 161 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα, εχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης χωμάτων από την προηγηθείσα έντονη βροχόπτωση, (βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για αμφιδρόμηση και αποκατάσταση της κυκλοφορίας),

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στην 80,000 χ/θ στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στα δύο ρεύματα, όπως και στην περιοχή Μετόχι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης χωμάτων, από την έντονη βροχόπτωση,

-Στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς από χ/θ 1,200 και σε διάφορα σημεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών από την έντονη βροχόπτωση,

-Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων, 9,000 χ/θ στο ύψος του Μέγα Σπήλαιου.

Βροχή στη Χαλκίδα

Έντονη βροχόπτωση με κεραυνούς σημειώνεται αυτήν την ώρα στη Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές.

 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ακυρώσεις δρομολογίων της Hellenic Train

Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται.

Επίσης λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/11)

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ (4/11)

Σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ (5/11)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και λίγες βροχές στα βορειοδυτικά από το απόγευμα.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου νότιοι έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα