Καλός ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Πότε θα βρέξει

Καλός ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Πότε θα βρέξει
Καθαρά Δευτέρα intime

Γενικά αίθριος καιρός με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πού θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ήπιος θερμοκρασιακά καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με νοτιάδες που θα ενισχυθούν το Σαββατοκύριακο και με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Κάποιες τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν τη Καθαρά Δευτέρα δεν θα χαλάσουν την γενική εικόνα του καιρού.

Η έξοδος των εκδρομέων την Παρασκευή θα γίνει χωρίς προβλήματα σε στεριά και σε θάλασσα. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, που παροδικά θα είναι αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία, όπου εκεί υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η γενική εικόνα του καιρού παραμένει καλή, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου

Το Σάββατο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και πάλι, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.Στο καρναβάλι της Πάτρας ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά , ενώ στο καρναβάλι της Ξάνθης το απόγευμα προς βράδυ της Κυριακής η ομπρέλα θα είναι απαραίτητη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

Την Καθαρά Δευτέρα θα διατηρηθούν οι νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νότια τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα όλες αυτές τις ημέρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μόνο τη Καθαρά Δευτέρα υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα φτάνει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα στην Αττική θα είναι ευνοϊκοί για πέταγμα του χαρταετού κυρίως στα νότια και τα ανατολικά της Αττικής , όπου τις μεσημβρινές ώρες , θα υπάρχει και η βοήθεια της θαλάσσιας αύρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα