Καθαρά Δευτέρα: Ο καιρός το εορταστικό τριήμερο

Καθαρά Δευτέρα: Ο καιρός το εορταστικό τριήμερο
Καθαρά Δευτέρα eurokinissi

Αφρικανική σκόνη, νοτιάδες και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Νοτιάδες, ενισχυμένοι από το απόγευμα του Σαββάτου και θερμοκρασίες 5 βαθμών πάνω από τα κανονικά επίπεδα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για το εορταστικό τριήμερο σε όλη τη χώρα.

Κάποιες τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα δεν θα χαλάσουν την γενική εικόνα του καιρού.

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, που παροδικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και από τα βόρεια στη δυτική Ελλάδα.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά αλλά σε μεγάλα υψόμετρα με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1800 μέτρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.


Ο 24ωρος υετός της Κυριακής


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην Πάτρα το καρναβάλι θα γίνει χωρίς προβλήματα καιρού και μόνο το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές. Αντίθετα, στην Ξάνθη από το απόγευμα και μετά η ομπρελίτσα θα είναι απαραίτητη, αν και οι βροχές δεν θα είναι ιδιαίτερα πολλές.

Την Καθαρά Δευτέρα θα διατηρηθούν οι νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

Ο 24ωρος υετός της Καθαράς Δευτέρας

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα όλες αυτές τις ημέρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάνει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα στην Αττική θα είναι ευνοϊκοί για πέταγμα του χαρταετού κυρίως στα νότια και τα ανατολικά της Αττικής, όπου τις μεσημβρινές ώρες, θα υπάρχει και η βοήθεια της θαλάσσιας αύρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα