Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή
Ψηφοφόροι eurokinissi

Μπορεί όλοι να ψηφίζουμε λιακάδα αυτή την εποχή , όμως ο καιρός έχει άλλες διαθέσεις ανήμερα των εκλογών. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας ενημερώνει αναλυτικά.

Χωρίς προβλήματα η έξοδος για τις εκλογές, καθώς θα έχουμε λίγες βροχές ή μπόρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως από το απόγευμα του Σαββάτου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις,, ενώ οι άνεμοι στα ανατολικά δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Τοπικά στο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά με μέγιστη τιμή τους 25 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. H μεταφορά σκόνης αν και δεν θα είναι έντονη στην περιοχή μας, ουσιαστικά ξεκινά από αύριο Σάββατο, επηρεάζοντας τις νοτιότερες κυρίως περιοχές , όπου θα σημειωθούν τοπικές λασποβροχές .


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ21/5 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 23/5/2023 ΣΕ VIDEO

Από την Κυριακή το πρωί θα έχουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυττικά προς τα ανατολικά όπως περιγράφεται στο video που ακολουθεί .

Την Κυριακή αρχικά στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Παρότι μέχρι το απόγευμα Της Κυριακής θα έχουν επηρεαστεί όλες σχεδόν οι ηπειρωτικές περιοχές και ο δείκτης EFI (Exteme Forecast Index) δείχνει κίτρινες-πορτοκαλί τιμές στα κεντρικά και νότια, επισημαίνουμε ότι σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλες εντάσεις βροχής ή ακόμη και χαλάζι , χωρίς αυτέ ς να συνοδεύονται απαραίτητα από συνολικά μεγάλα ύψη υετού. Με άλλα λόγια μπορεί σε μια περιοχή τα ύψη βροχής να είναι μικρά αλλά η βροχή να πέσει σε μικρό χρονικό διάστημα και να δημιουργήσει προβλήματα.


Κατά τα άλλα οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς και κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή .

Τη Δευτέρα θα επκρατήσει ‘άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Αυτό αποτυπώνεται και στον δείκτη ΕFI ο οποίος εμφανίζει τις υψηλότερες τιμές κυρίως στην Κρήτη. Τη Δευτέρα οι άνεμοι για όσους επιστρέψουν από νησιά δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.


Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα διατηρηθεί σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή μεταβολή.

Ο ίδιος σχεδόν θα διατηρηθεί και την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια όπου θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 5 μποφόρ και η θεερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα