Μελτέμι έως 6 μποφόρ, αίθριος καιρός και περιορισμένη αστάθεια

Μελτέμι έως 6 μποφόρ, αίθριος καιρός και περιορισμένη αστάθεια
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει και τους 37 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 -5 μποφόρ στα ανατολικά 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ

• Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές – Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-4 και τοπικά 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 33.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 27/7/1987 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στην Ελευσίνα. Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανεμοστρόβιλος στο αεροδρόμιο ‘Ελευθ. Βενιζέλος’. Πλημμύρες σε Λαμία, Θάσο και Χαλκιδική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα