Νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου

Νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ) Eurokinissi

Ισχυρότερο το επόμενο κύμα από Κυριακή απόγευμα έως την ερχόμενη Δευτέρα με επικίνδυνα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Νέα επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

 

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες και αργότερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές κυρίως το πρωί

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με τοπικές βροχές

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 12/12/2014 είχαμε πλημμύρες στην Εύβοια, με 237mm υετού στην Στενή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα