Πολύ ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια Παρασκευή – Σάββατο

Πολύ ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια Παρασκευή – Σάββατο
Καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές ειδικά την Παρασκευή στα δυτικά κεντρικά και νότια που το Σάββατο θα παρουσιάσουν ύφεση από τα δυτικά

Θερμοκρασία σε πτώση και σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 και πρόσκαιρα τοπικά τα 8-9 μποφόρ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην Πελοπόννησο και τη Στερεά και κατά τόπους έντονα στο νότιο Ιόνιο και την Εύβοια και από το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες. Στα δυτικά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-09-2020

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά: στα βόρεια τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο βορειανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στα νότια τμήματα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στο νοτιοδυτικό Αιγαίο σε βόρειους 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-09-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο νότιο Αιγαίο τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα νοτιοανατολικά πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-09-2020

Στα ανατολικά λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες ισχυρές από την Παρασκευή το απόγευμα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους και βροχές την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEOΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!

https://youtu.be/PA7ZrFTQSOw

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα