Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία “Elias” – Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Διαβάζεται σε 4'
Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία “Elias” – Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μια ματιά

  • Το σύστημα κακοκαιρίας Elias εξασθενεί και τα φαινόμενα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

kairos
Καιρός Πέμπτη (28/09)

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-09-2023

kairos
Καιρός Παρασκευή

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νότια πελάγη και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν κυρίως στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-09-2023

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-10-2023

Στα νότια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

kairosatt
Καιρός Αττική Πέμπτη (28/09)

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

kairosth
Καιρός Θεσσαλονίκη Πέμπτη (28/09)

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα