Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για τη νέα κακοκαιρία – Πού και πότε θα χτυπήσει

Διαβάζεται σε 6'
Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για τη νέα κακοκαιρία – Πού και πότε θα χτυπήσει
SOOC

Επί ποδός οι αρχές για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει και πάλι τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα. Ανησυχία για τη Θεσσαλία, πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και μάλιστα χθες, Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλία, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της κακοκαιρίας “Daniel”, με πολλά χωριά να παραμένουν πλημμυρισμένα.

Αντικείμενο ήταν η ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το κύμα κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλου του κρατικού μηχανισμού, καθώς και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την επικείμενη κακοκαιρία, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί ίδιας έντασης, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 27 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 4 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26-09-2023

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή τη Δευτέρα . Η  μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 35 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή αλλά με πτώση τη Δευτέρα και Τρίτη στους 25 με 27 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις  με βροχή τη Δευτέρα.  Η  θερμοκρασία  θα κυμαίνεται περί τους 27 με 31  βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα