Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος την Παρασκευή – Πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος την Παρασκευή – Πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Στιγμιότυπα ζέστης από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή με φαινόμενα αστάθειας τοπικά έντονα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Από το Σάββατο θα έχουμε αστάθεια στα βόρεια που την Κυριακή θα ενταθεί στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο στα 4 με 6 και από τη Δευτέρα 6 με 7 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή

Σήμερα Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4-5 μποφόρ και αργότερα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά 4-6 και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-08-2020

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-08-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

ΤΡΙΤΗ 04-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αίθριος καιρός στην Αθήνα

Ηλιοφάνεια στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 38 βαθμούς , αλλά την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πέσει στους 34 και 31 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Παροδικά άστατος καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά και αστάθεια το Σάββατο. Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 38 βαθμούς του Σαββάτου την Κυριακή και Δευτέρα θα πέσει στους 31 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα