Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή μέχρι την Κυριακή αλλά από τη Δευτέρα θα ανέβει
  • Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός ενώ στα υπόλοιπα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες, που στην Κρήτη έως το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Ιόνιο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά 6-7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στο Αιγαίο έως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση στη Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


ΔΕΥΤΕΡΑ

Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως τις πρωινές ώρες παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ

Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου τιμές περίπου κατά 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 βαθμούς Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα