Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Καλές για την εποχή θερμοκρασίες

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές – Καλές για την εποχή θερμοκρασίες

Αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές.

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση από Τετάρτη.

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Σήμερα Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020

Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 18-08-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-08-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 20-08-2020

Στα βόρεια άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Τετάρτη . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα