Βελτιωμένος καιρός την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Βελτιωμένος καιρός την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Η παραλία της Λούτσας στη Φοινικούντα Μεσσηνίας Eurokinissi

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , στα ανατολικά 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μπ στα δυτικά στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 31, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική αστάθεια

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις  17/8/1961 είχαμε πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. — Το 2003 σημειώθηκαν 40°C στην Αθήνα. Το 2010 σημειώθηκαν δασικές πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα